Mess Nederland | Foodprocessing | machines, service & parts

 

Overige machines

P98/114 gehaktmolen

Roestvrijstalen gehaktmolen P98 mm of P114 mm

PSA 114/130/160 gehaktmolen

Automatische gehaktmolen / grinders / wolf / mincer

Het type PSA 114/PSA 130/PSA 160 mm, is voor klein en middel grote productie processen. Minimale handmatige interventie en maximale product kwaliteit. Machine is zo ontworpen, dat het product voorzichtig en gecontroleerd verwerkt word. Dit om smering, kneuzing en onnodig beschadigen van de cel structuur te voorkomen.

PA Innova 130/160/200 gehaktmolen

Automatische gehaktmolen/ grinder/ wolf/ mincer voor continu belading.

PA Innova heeft een nieuw design, met ronde hoeken voor betere hygiëne. Deze machine is geschikt voor vers of bevroren vlees, alle stukken of vanuit een guillotine/flaker .

Het type PA 130/160/200 mm, is geschikt voor middel- en grote productie processen. Hoge productie capaciteit en maximale zorg product kwaliteit. Grote onafhankelijke aanvoer worm die de snelheid van de machine verdubbeld. Machine is zo ontworpen dat het product voorzichtig en gecontroleerd verwerkt word. Dit voorkomt de smering, kneuzing en onnodig beschadigen van de cel structuur van het vlees. Dus geen last van het zogenaamde “’Cave Effect”.

Robuuste machine volledig vervaardigd uit RVS. Snel en eenvoudig te reinigen. Worm is heel eenvoudig te verwijderen. Machine heeft een bescherm kap voor de belading, welke is beveiligd volgens de CE normen zodat uw mensen met een veilige machine kunnen werken.

PM 160/200 gehaktmolen

High speed automatische gehaktmolen/ grinder/ wolf/ mincer voor bevroren flaker/guillotine vlees.

Industriële grinder/wolf, met een hoge snelheid PM 160 en de PM 200 bied een zeer hoge capaciteit. Deze machine is speciaal voor harde en bevroren producten. Vrij van het zogenaamde smering effect perst, vervormt en kneust deze het product niet.

Vleessappen en de kleur van het product blijven zoveel mogelijk behouden. Deze Grinder/wolf beschikt over regelbare snelheden voor zowel beide assen als de invoer mes as en de grinder/wolf as. Snelheid is regelbaar voor alle soorten producten en perfect af te stellen, ongeacht welke messen of platen er worden gebruikt.
 

MPB 160/200 gehaktmolen

High speed Automatische gehaktmolen/ grinder/ wolf/ mincer met pre-mixer mogelijkheid.

Deze machine is verkrijgbaar met vaste snelheid en met variabele snelheid. Industriële grinder/wolf met hoge snelheid voor de MPB160 en de MPB 200 zeer hoge capaciteit. Deze machine is speciaal voor harde en bevroren producten. Vrij van het zogenaamde smering effect. Perst, vervormt en kneust het product niet. Vleessappen en de kleur van het product blijven zoveel mogelijk behouden,

Paddel mixer armen voor het pre-mixen en mixen van de homogene en normale materialen. Deze Grinder/wolf beschikt over regelbare snelheden voor zowel beide assen als de invoer mes as en de grinder/wolf as. Snelheid is regelbaar voor alle soorten producten en perfect af te stellen, ongeacht welke messen of platen er worden gebruikt. Deze machine staat bekend in de markt voor zijn prestatie, kwaliteit en levensduur

PA 130/160/200 gehaktmolen

Automatische gehaktmolen/ grinder/ wolf/ mincer voor continu belading.

Machine voor vers of bevroren vlees, dat uit de guillotine of flaker komt. Het type PA 130/PA 160/PA 200 mm, is voor middel grote en grote productie processen. De machine heeft een hoge productie capaciteit en maximale zorg product kwaliteit. Grote onafhankelijke aanvoer worm die de snelheid van de machine verdubbeld.

Machine is zo ontworpen dat het product voorzichtig en gecontroleerd verwerkt word. Dit voorkomt de smering, kneuzing en onnodig beschadigen van de cel structuur van het vlees. Dus geen last van het zogenaamde “’Cave Effect”. Robuuste machine volledig vervaardigd uit RVS. Snel en eenvoudig te reinigen.

De worm is heel eenvoudig te verwijderen. Machine heeft bescherm kap voor de belading. Deze is beveiligd volgens de CE normen, zodat uw mensen met een veilige machine kunnen werke

CT 20 tafelmodel cutter

Vlees Cutter CT20 | Tafelmodel voor kleinschalige productie

Het getal (20) achter de letters CT, staat voor de schotelinhoud in liters.

Robuuste cutter, klein en compact maar met een voortreffelijk snij resultaat. Machines worden gebruikt voor het verkleinen en het emulgeren van het product. DE machine is volledig uit RVS vervaardigd, dus ook de schotel.

De machine is geschikt voor vers en bevroren producten, welke al verkleind zijn door een guillotine of verkleiner. Mooie gladde structuur en homogeen product, wat weer perfect te verwerken is in bijvoorbeeld worsten of andere producten. Tijdens het proces minimale opwarming en smering van het product. Elektro rem op de mes as, voor het snel remmen van de mes as (ook tijdens een noodstop).

CT 35 schotelcutter

Vlees Cutter CT 35 | RVS kom met 2 snelheden.

Het getal (35) achter de letters CT, staat voor de schotelinhoud in liters.

Robuuste cutter met een zware kwaliteit. Kortom, een degelijke machine met een voortreffelijk snij resultaat. De Machine word gebruikt voor het verkleinen en emulgeren van het product. Ook is de machine volledig uit RVS vervaardigd, ook de schotel.

Machine is geschikt voor vers en bevroren producten, die al verkleind zijn door een guillotine of verkleiner. Mooie gladde structuur en homogeen product wat weer perfect te verwerken is in bijvoorbeeld worsten of andere producten. Tijdens het proces is er minimale opwarming en smering van het product. Elektro rem op de mes as voor het snel remmen van de mes as, ook tijdens een noodstop.

CT 35 vv schotelcutter

Vlees Cutters CT 35 rvs kom en regelbare mes snelheid en een mix gang..

Het getal (35) achter de letters CT, staat voor de schotelinhoud in liters.

Robuuste cutter met een zware kwaliteit. Kortom, een degelijke machine met een voortreffelijk snij resultaat. De Machine word gebruikt voor het verkleinen en emulgeren van het product. Ook is de machine volledig uit RVS vervaardigd, ook de schotel.

Machine is geschikt voor vers en bevroren producten, die al verkleind zijn door een guillotine of verkleiner. Mooie gladde structuur en homogeen product wat weer perfect te verwerken is in bijvoorbeeld worsten of andere producten. Tijdens het proces is er minimale opwarming en smering van het product. Elektro rem op de mes as voor het snel remmen van de mes as, ook tijdens een noodstop.

CT 75/120/150 vleescutter

Vlees Cutters CT75/CT120/CT150 | Voor middelgrote productie

Compleet uit RVS vervaardigde cutter ook de schotel. Deze schotel cutter met leeghaler, is uitgevoerd met meerdere motoren. Schotel en cutter mes as worden apart aangedreven. Deze machine is geschikt voor vers en bevroren producten die al verkleind zijn door een guillotine of verkleiner. Mooie gladde structuur en homogeen product wat een mooie emulsie word die perfect als basis voor heel veel andere toepassing geschikt is. Tijdens het proces minimale opwarming en smering van het product. Alle machines worden standaard geleverd met versterkte mes as, zodat u nooit hoeft te twijfelen of u iets wel of niet kan verwerken. De mes as is van een speciale legering wat heel erg sterk is waardoor deze machine altijd het zwaarste werk aan kan.

CBC RMT - Flaker

Flaker, bevroren vlees blokken verkleiner.

Deze machine is geheel uit RVS vervaardigd. Speciaal geharde assen en breker gedeelte. Kevlar vertande riemen voor een sterke overbrenging . De diepvries blokken worden aan de voorkant van de machine geschoven, welke door de zwaartekracht, richting de rol valt, waar het messen pakket op gemonteerd zit. Deze messenrol draait rond en haalt zo de flakes van de bevroeren blokken af. De te verwerken blokken moeten tussen de-5 en -25 graden zijn om een mooi resultaat te kunnen behalen. Op deze machine zijn de flake afmetingen afhankelijk van het type en de temperatuur van het te verwerken vlees. Dit kan variëren van 5 tot 50 gram per flake. De industriële grinder en wolf machines hebben geen enkele moeite om deze flakes te verwerken. De flakes kunnen dan in een normwagen of via een lopende band worden afgevoerd. Deze flaker machines worden meestal in lijn gezet met een grinder of wolf zodat het product gelijk de volgende bewerking kan ondergaan.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar, voor verschillende afmetingen diepvries blokken. > Dit kan per land verschillen Zo zijn er modellen waar de diepvries blokken in lengte of in breedte kunnen worden ingevoerd

RMT & RMT HP - Flaker

laker, bevroren vlees blokken verkleiner.

Deze machine is geheel uit RVS vervaardigd. Speciaal geharde assen en breker gedeelte. Trippel ketting aandrijving. Pneumatische invoer van het product. Kan met gemak producten verwerken van -25 graden (kern temperatuur). Diepvries blokken kunnen in zijn geheel in de machine gelegd worden en aan de uitvoer kant kan een normwagen of een lopende band het product opvangen. Deze machines worden meestal in lijn gezet met de grinder zodat het product gelijk de volgende bewerking kan ondergaan.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor verschillende afmetingen diepvries blokken. Zo zijn er modellen waar de diepvries blokken in lengte of in breedte richting kunnen worden ingevoerd

RMT TBG 480 - E2 blokken

Guillotine voor bevroren vlees blokken

De machine is geheel uit RVS vervaardigd. Diepvries blokken van E2 formaat gaan in de guillotine en komen er in stroken en stukken uit. Deze zijn ongeveer 40 mm breed. De lengte word bepaald, aan de hand van de grootte, van het ingevoerde diepgevroren (samengestelde) product. De machine is gebouwd om het zware werk jarenlang zonder problemen te kunnen doen. De standaard machine heeft 4 verticaal geplaatste messen. De machine heeft een hydraulisch snij systeem. Het hydraulische systeem is heel sterk en heeft weinig onderhoud nodig, wat een enorm voordeel is.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor verschillende afmetingen diepvries blokken. Zo zijn er modellen waar de diepvries blokken in lengte of in breedte richting kunnen worden ingevoerd. Er zijn modellen met meer of minder verticaal naast elkaar geplaatste messen. Machine kan op klant specificatie gebouwd worden.
 

RMT TBG 630- E3 blokken

Guillotine voor bevroren vlees blokken of frozen meat Block cutter..

De machine is geheel uit RVS vervaardigd. Diepvries blokken van E3 formaat gaan in de guillotine en komen er in stroken en stukken uit. Deze zijn ongeveer 40 mm breed. De lengte word bepaald, aan de hand van de grootte, van het ingevoerde diepgevroren (samengestelde) product. Blokken kunnen door de grote opening in de breedte gesneden worden. De machine is gebouwd om het zware werk jaren lang zonder problemen te kunnen doen. De standaard machine heeft 4 verticaal geplaatste messen. De machine heeft een hydraulisch snij systeem. Het hydraulische systeem is heel sterk en heeft weinig onderhoud nodig, wat een enorm voordeel is.

Er zijn verschillende modellen beschikbaar voor verschillende afmetingen diepvries blokken. Zo zijn er modellen waar de diepvries blokken in lengte of in breedte richting kunnen worden ingevoerd. Er zijn modellen met, meer of minder, verticaal naast elkaar geplaatste messen. Machine kan op klant specificatie gebouwd worden

Worsten peeler PTF Innova

Worst Peeler PTF Frankfurters en CocktailW
Deze peeler kan alle soorten gekookte worsten peelen. Zowel kleine als grote diameters kunnen zonder problemen worden verwerkt. Er is een speciale cocktail kit verkrijgbaar voor cocktail worstjes.
 

RVS weegschaal

Deze weegschaal en de weegcel is van RVS.
Waterdicht omdat de loodcel in hars is gegoten.
Stevig frame met stelvoeten.
Groot weegplateau van 60 x60 cm.
Groot display met verlichting.
Op de weegschaal zit een waterpas ook voor het stellen.

Uit voorraad leverbaar.

Menger met kantelbare kuip

Deze menger is door Mess-Nederland zelf ontworpen en gebouwd